Zdravá verzia placiek. Výborne a chutné počas celého dňa 🙂
Jedlo obsahuje alergény:
1. obilniny obsahujúce lepok – obsahuje,
3. vajcia a výrobky z nich – obsahuje.
Jedlo si môžeš prispôsobiť tak, aby vyhovovalo tvojim zdravotným potrebám.
Ingrediencie
Ingrediencie sú na 2 porcie. Veľkosť jednej porcie, vrátane šalátu, je približne 400 g.
- 1 malý karfiol,
- 200 g šošovice,
- 1- 2 postrúhané mrkvy,
- 1- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 lyžice ovsených vločiek,
- 2 lyžice špaldovej múky,
- 1 vajce,
- olivový olej,
- soľ,
- čierne korenie,
- kurkuma,
- zeleninový sezónny šalát ako prílohu.
Recept (príprava)
- Uvaríme zvlášť karfiol a šošovicu.
- Potom vidličkou v miske roztlačíme uvarený karfiol, pridáme k nemu uvarenú šošovicu, postrúhaný cesnak, 1 vajce, soľ (minimálne), čierne korenie, kurkumu, postrúhanú mrkvu, špaldovú múku a ovsené vločky. Ak placka nedrží svoj tvar, pridáme ešte lyžicu múky.
- Rukou tvarujeme malé placky. Tie ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie, ktorý potrieme trochou olivového oleja.
- Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút na 180 stupňov.
- Ako prílohu si urobíme zeleninový šalát z toho, čo máme radi alebo čo doma máme. Pridáme do neho extra panenský olivový olej a bylinky.
Nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín na webe Výživové tabuľky v kategórií „Hotové jedlá, polotovary a iné výrobky“ a v podkategrórií „Bezmäsité jedlá„. Alebo klikaj priamo sem: Zdravé a chutné karfiolovo – šošovicové placky, Fitshaker.
Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš jedlo vložiť rovno do jedálnička!
Zdroj:
Fitshaker