RECEPT – Batatový sendvič s vajíčkom a oblohou

RECEPT – Batatový sendvič s vajíčkom a oblohou
RECEPT – Batatový sendvič s vajíčkom a oblohou

Rýchly pokrm, ktorý si vieš pripraviť a konzumovať hocikedy počas dňa. Čas prípravy je približne 20 minút.

Jedlo obsahuje alergény:
3. vajcia a výrobky z nich – obsahuje.

Jedlo si môžeš prispôsobiť tak, aby vyhovovalo tvojim zdravotným potrebám.

Ingrediencie

Ingrediencie sú na 1 porciu, prípadne na 2 pokiaľ si chceš iba do niečoho zahryznúť. Veľkosť porcie, vrátane šalátu, je približne 480 g.

  • 1 menší batat,
  • 3 vajíčka,
  • morská/himalájska soľ,
  • sušené oregano,
  • mletá červená paprika,
  • mletá rasca,
  • ¼ lyžičky kokosového oleja,
  • mleté čierne korenie,


Na oblohu:

  • 1 paradajka,
  • 2 šalátové listy,
  • 3 čerstvé bazalkové lístky,
  • pár kvapiek octu (vínneho alebo balzamikového).

Recept (príprava)

  1. Zeleninu na oblohu umyjeme a osušíme.
  2. Batat ošúpeme a umyjeme, pozdĺž nakrájame asi na 5 plát­kov, podľa veľkosti zemiaka. Snažíme sa, aby tri stredné plát­ky mali rovnakú hrúbku (asi 1 cm) a každý približne 50 – 60 g. Všetky plátky dáme do hrnca s vodou a po zovretí povaríme asi 4 – 5 minút. Mali by byť mäkké, ale nesmú sa rozpadať (test vidličkou). Ihneď scedíme.
  3. Medzitým v pohári rozmiešame vajíčka, pridáme soľ, orega­no, červenú papriku, mletú rascu a dobre premiešame.
  4. Na menšej panvici rovnomerne rozotrieme trošku kokosového oleja a vlejeme vajíčka, zakryjeme pokrievkou, pokým sa nám nesformuje pekná omeleta. Omeletu na tanieri rozkrojíme na 3 – 4 plátky.
  5. Uvarené plátky zemiakov vložíme do teplej panvice. Jemne ich poprášime korením a chvíľku z každej strany opečieme do chrumkava.
  6. Upečené zemiaky (3 stredné plátky, ostatné odložíme) položíme na tanier, na to rovnomerne poskladáme všetky plátky omelety.
  7. Nakoniec ozdobíme šalátom, plátkami paradajky, bazalkou a polejeme zopár kvapkami vínneho alebo balzamikového octu. Vzniknú nám 3 chutné sendviče.

Nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín na webe Výživové tabuľky v kategórií „Hotové jedlá, polotovary a iné výrobky“ a v podkategrórií „Bezmäsité jedlá„. Alebo klikaj priamo sem: Batatový sendvič s vajíčkom a oblohou, Fitshaker.

Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš jedlo vložiť rovno do jedálnička!


Zdroj:
Fitshaker
Autor receptu: Nela Sullens
Fotograf: Vladimír Hulík