RECEPT – Kuriatko na mandliach

Kuriatko na mandliach
Kuriatko na mandliach

Zdravé a chutné jedlo, ktoré máš pripravené približne za 1 – 1,5 hod.

Obsahuje alergény:
8. orechy – obsahuje

Jedlo si môžeš prispôsobiť tak, aby vyhovovalo tvojim zdravotným potrebám.

Ingrediencie

Ingrediencie sú na 6 porcií. Veľkosť jednej porcie je približne 230 g.

  • 1 kura,
  • olivový olej na potretie,
  • himalájska soľ,
  • čerstvé mleté korenie,
  • 3 lyžice jemne posekaných mandlí,
  • 2 lyžice jemne nasekaných mätových lístkov,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 60 ml citrónovej šťavy,
  • 125 ml olivového oleja,
  • 1 lyžica medu,
  • rukola, príp. inú zelenina k podávaniu.

Recept (príprava)

  1. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov.
  2. Kuchynskými nožmi nastriháme kura a vložíme do pekáča, ktorý vystelieme papierom na pečenie
  3. Kura potrieme olivovým olejom, posolíme a okoreníme. Pečieme približne 50 minút.
  4. Medzi tým si zmiešame mandle, mätu, roztlačený cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej a med, soľ a korenie.
  5. Po uplynutí 50-tich minút potrieme kura pripravenou zmesou a dáme opäť do trúby na posledných 10 minút.
  6. Kuriatko podávame s rukolou a inou zeleninkou.

Nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín na webe Výživové tabuľky v kategórií „Hotové jedlá, polotovary a iné výrobky“ a v podkategrórií „Mäsité jedlá„. Alebo klikaj priamo sem: Kuriatko na mandliach, Fitshaker.

Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš jedlo vložiť rovno do jedálnička!

Zdroj:
Fitshaker