Zdravé a chutné jedlo, ktoré máš pripravené približne za 1 – 1,5 hod.
Obsahuje alergény:
8. orechy – obsahuje
Jedlo si môžeš prispôsobiť tak, aby vyhovovalo tvojim zdravotným potrebám.
Ingrediencie
Ingrediencie sú na 6 porcií. Veľkosť jednej porcie je približne 230 g.
- 1 kura,
- olivový olej na potretie,
- himalájska soľ,
- čerstvé mleté korenie,
- 3 lyžice jemne posekaných mandlí,
- 2 lyžice jemne nasekaných mätových lístkov,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 60 ml citrónovej šťavy,
- 125 ml olivového oleja,
- 1 lyžica medu,
- rukola, príp. inú zelenina k podávaniu.
Recept (príprava)
- Rúru si predhrejeme na 220 stupňov.
- Kuchynskými nožmi nastriháme kura a vložíme do pekáča, ktorý vystelieme papierom na pečenie
- Kura potrieme olivovým olejom, posolíme a okoreníme. Pečieme približne 50 minút.
- Medzi tým si zmiešame mandle, mätu, roztlačený cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej a med, soľ a korenie.
- Po uplynutí 50-tich minút potrieme kura pripravenou zmesou a dáme opäť do trúby na posledných 10 minút.
- Kuriatko podávame s rukolou a inou zeleninkou.
Nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín na webe Výživové tabuľky v kategórií „Hotové jedlá, polotovary a iné výrobky“ a v podkategrórií „Mäsité jedlá„. Alebo klikaj priamo sem: Kuriatko na mandliach, Fitshaker.
Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš jedlo vložiť rovno do jedálnička!
Zdroj:
Fitshaker