RECEPT – Francúzske zemiaky s údeným a syrom, BackToMyBody

Francouzské brambory s uzeným a sýrem, BackToMyBody
Francouzské brambory s uzeným a sýrem, BackToMyBody

Francúzske zemiaky si môžeš bezpochyby dopriať aj počas chudnutia. Tieto majú takmer 40 g bielkovín a chutia naozaj vynikajúco. Navyše sú úplne bezlepkové.


Jedlo obsahuje alergény:

  1. vajcia a výrobky z nich,
  2. mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy.


Ingrediencie na 4 porcie:

  • 900 g zemiakov,
  • 450 g údeného mäsa,
  • 100 g strúhaného Eidamu,
  • 3 vajcia,
  • 220 ml mlieka,
  • 100 g cibule,
  • 20 g oleja / ghí / masti,
  • soľ a čierne korenie.


Postup (recept):

  1. Zemiaky si uvaríme v šupke (môžeme aj deň dopredu). Údené si môžeme tiež ešte uvariť, ale nemusíme.
  2. 2 z 3 vajec si uvaríme na tvrdo (1 necháme surové) a po vychladnutí ich nakrájame na kocky.
  3. Cibuľu si nakrájame na drobné kocky.
  4. Uvarené a ošúpané zemiaky si cez sito nakrájame na kocky.
  5. Údené mäso si tiež pokrájame na kocky.
  6. Nakrájané zemiaky, údené a vajíčka dáme do pekáča a jemne pomiešame.
  7. Cibulu si osmažíme na tuku a pridáme do pekáče na zmes.
  8. V mlieku si rozmiešame nastrúhaný syr, 1 surové vajce, soľ a čierne korenie. Túto zmiešanú zmes vylejeme na zvyšok ingrediencií, ktoré máme už v pekáči a jemne ich spolu pomiešame.
  9. Pekáč vložíme do trúby na 160°C a pečieme približne hodinu.



Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš jedlo vložiť rovno do jedálnička!
Kalorické a nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín v kategórií
„Hotové jedlá, polotovary a iné výrobky“ a v podkategórií „Mäsité jedlá“.

Alebo klikaj priamo sem:


Tento recept nám poskytla poradkyňa v oblasti redukčnej a zdravej stravy.