RECEPT – Chlieb z ovsených vločiek a tvarohu, Výživové tabuľky

Chlieb z ovsených vločiek a tvarohu, 750 g, Výživové tabuľky
Chlieb z ovsených vločiek a tvarohu, 750 g, Výživové tabuľky


Chlieb je veľmi chutný, mäkký a má vyšší obsah bielkovín. Suroviny v recepte sú určené pre menšiu formu: D/Š/H – 30cm / 11cm / 8cm. Ak máš väčšiu formu, nezabudni znásobiť jednotlivé ingrediencie.

Alergény v recepte:
1. obilniny obsahujúce lepok – môže obsahovať,
3. vajcia a výrobky z nich – obsahuje,
7. mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy – obsahuje


Ingrediencie


Ingrediencie sú na 750 g chlebu a pre menšiu formu, ako už bolo vyššie spomenuté.

  • 260 g ovsených vločiek,
  • 4 vajcia,
  • 200 g nízkotučného tvarohu,
  • 100 g gréckeho jogurtu (nesladený),
  • 1 ČL (4 g) olivového oleja,
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny,
  • štipka soli,
  • rozmarín podľa chuti,
  • semená na posypanie (napríklad 10 g slnečnicových semien a 10 g tekvicových semien).


Recept (príprava)

  1. Ovsené vločky si rozmixujeme / pomelieme na jemno.
  2. Rúru si predhrejeme na 180 °C.
  3. Do čistej misky si dáme vajíčka, ktoré mixérom vyšľaháme (cca 2 – 3 min. mixovania), aby boli napenené a mali svetlejšiu farbu. Žĺtka nie je potrebné oddeľovať od bielok.
  4. Do vajec pridáme tvaroh, jogurt, olej, soľ, rozmarín, sódu bikarbónu a dôkladne rozmiešame. Drobné hrudky z tvarohu sú v poriadku.
  5. Nakoniec pridáme rozmixované ovsené vločky a opäť rozmiešame.
  6. Formu si vystelieme papierom na pečenie, vložíme doň pripravenú zmes a uhladíme.
  7. Posypeme semenami a vložíme do predhriatej rúry.
  8. Pečieme na 170 – 180 °C približne 30 – 35 minút.
  9. Po upečení rúru vypneme, pootvoríme na pár cm a nechápe ho tam ďalších cca 10 minút . Potom chlieb vyberieme z rúry a z formy a dáme ho chladnúť na mriežku.


Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš jedlo vložiť rovno do jedálnička!
Kalorické a nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín v kategórií
 „Chlieb, pečivo a iné obilniny“ a v podkategórií „Chlieb a pečivo…“.
Alebo klikaj priamo sem: