Chlieb je veľmi chutný, mäkký a má vyšší obsah bielkovín. Suroviny v recepte sú určené pre menšiu formu: D/Š/H – 30cm / 11cm / 8cm. Ak máš väčšiu formu, nezabudni znásobiť jednotlivé ingrediencie.
Alergény v recepte:
1. obilniny obsahujúce lepok – môže obsahovať,
3. vajcia a výrobky z nich – obsahuje,
7. mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy – obsahuje
Ingrediencie
Ingrediencie sú na 750 g chlebu a pre menšiu formu, ako už bolo vyššie spomenuté.
- 260 g ovsených vločiek,
- 4 vajcia,
- 200 g nízkotučného tvarohu,
- 100 g gréckeho jogurtu (nesladený),
- 1 ČL (4 g) olivového oleja,
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny,
- štipka soli,
- rozmarín podľa chuti,
- semená na posypanie (napríklad 10 g slnečnicových semien a 10 g tekvicových semien).
Recept (príprava)
- Ovsené vločky si rozmixujeme / pomelieme na jemno.
- Rúru si predhrejeme na 180 °C.
- Do čistej misky si dáme vajíčka, ktoré mixérom vyšľaháme (cca 2 – 3 min. mixovania), aby boli napenené a mali svetlejšiu farbu. Žĺtka nie je potrebné oddeľovať od bielok.
- Do vajec pridáme tvaroh, jogurt, olej, soľ, rozmarín, sódu bikarbónu a dôkladne rozmiešame. Drobné hrudky z tvarohu sú v poriadku.
- Nakoniec pridáme rozmixované ovsené vločky a opäť rozmiešame.
- Formu si vystelieme papierom na pečenie, vložíme doň pripravenú zmes a uhladíme.
- Posypeme semenami a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme na 170 – 180 °C približne 30 – 35 minút.
- Po upečení rúru vypneme, pootvoríme na pár cm a nechápe ho tam ďalších cca 10 minút . Potom chlieb vyberieme z rúry a z formy a dáme ho chladnúť na mriežku.
Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš jedlo vložiť rovno do jedálnička!
Kalorické a nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín v kategórií „Chlieb, pečivo a iné obilniny“ a v podkategórií „Chlieb a pečivo…“.
Alebo klikaj priamo sem: