Rýchly a zdravý obed alebo večera. Jedlo je plné bielkovín, vitamínov a vlákniny. Z receptu pripravíš 2 porcie.
Čas prípravy:
20 minút
Obsahuje alergény:
7. mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy.
Vhodnosti
Bez sladidiel, Gluten free, Vegetarian, Vhodné pri diéte pre nízky obsah soli/sodíka.
Ingrediencie
- 500 g špenátu (čerstvý, ale môže byť i mrazený),
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 lyžica masla alebo ghee masla,
- 200 g bryndze,
- morská/himalájska soľ,
- mleté čierne korenie,
- 2 lyžice mix semienok (tekvicové, slnečnicové, drvené ľanové semienka),
- 200 g zelených fazuľových strukov,
- pár kvapiek olivového oleja.
Recept (príprava)
- Na panvici
roztopíme maslo alebo ghee maslo.
- Opražíme cibuľku a
cesnak, pridáme nasekaný špenát alebo rozmrazené špenátové pyré.
- 5 – 10 minút podusíme a odstavíme.
- Pridáme bryndzu,
dochutíme čiernym korením a himalájskou soľou.
- Pri podávaní
posypeme mixom semienok.
- Zelené fazuľové
struky nasucho opečieme na panvici a podávame k pyré jemne osolené a
pokvapkané troškou olivového oleja.
Nutričné hodnoty nájdeš na webe v sekcii bezmäsitých hotových jedál a pod názvom: Bryndzový špenát s fazuľovými strukmi, JFK zelená sila, Fitshaker. Takže si ho môžeš vložiť aj do jedálnička!
Zdroj:
Fitshaker