RECEPT – Bryndzový špenát s fazuľovými strukmi, JFK zelená sila

Recept Bryndzový špenát s fazuľovými strukmi, JFK zelená sila
Recept Bryndzový špenát s fazuľovými strukmi, JFK zelená sila

Rýchly a zdravý obed alebo večera. Jedlo je plné bielkovín, vitamínov a vlákniny. Z receptu pripravíš 2 porcie.

Čas prípravy:
20 minút

Obsahuje alergény
7. mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy.

Vhodnosti
Bez sladidiel, Gluten free, Vegetarian, Vhodné pri diéte pre nízky obsah soli/sodíka.

Ingrediencie

  • 500 g špenátu (čerstvý, ale môže byť i mrazený),
  • 1 cibuľa,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 lyžica masla alebo ghee masla,
  • 200 g bryndze,
  • morská/himalájska soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • 2 lyžice mix semienok (tekvi­cové, slnečnicové, drvené ľanové semienka),
  • 200 g zelených fazuľových strukov,
  • pár kvapiek olivového oleja.

Recept (príprava)

  1. Na panvici roztopíme maslo alebo ghee maslo.
  2. Opražíme cibuľku a cesnak, pridáme nasekaný špenát alebo rozmrazené špenátové pyré.
  3. 5 – 10 minút podusíme a odstavíme.
  4. Pridáme bryndzu, dochutíme čiernym korením a himalájskou soľou.
  5. Pri podávaní posypeme mixom semienok.
  6. Zelené fazuľové struky nasucho opečieme na panvici a podá­vame k pyré jemne osolené a pokvapkané troškou olivového oleja.


Nutričné hodnoty nájdeš na webe v sekcii bezmäsitých hotových jedál a pod názvom: Bryndzový špenát s fazuľovými strukmi, JFK zelená sila, Fitshaker. Takže si ho môžeš vložiť aj do jedálnička!

Zdroj:
Fitshaker