Rýchly pokrm, ktorý si vieš pripraviť a konzumovať hocikedy počas dňa. Čas prípravy je približne 20 minút.
Jedlo obsahuje alergény:
3. vajcia a výrobky z nich – obsahuje.
Jedlo si môžeš prispôsobiť tak, aby vyhovovalo tvojim zdravotným potrebám.
Ingrediencie
Ingrediencie sú na 1 porciu, prípadne na 2 pokiaľ si chceš iba do niečoho zahryznúť. Veľkosť porcie, vrátane šalátu, je približne 480 g.
- 1 menší batat,
- 3 vajíčka,
- morská/himalájska soľ,
- sušené oregano,
- mletá červená paprika,
- mletá rasca,
- ¼ lyžičky kokosového oleja,
- mleté čierne korenie,
Na oblohu:
- 1 paradajka,
- 2 šalátové listy,
- 3 čerstvé bazalkové lístky,
- pár kvapiek octu (vínneho alebo balzamikového).
Recept (príprava)
- Zeleninu na oblohu
umyjeme a osušíme.
- Batat ošúpeme a
umyjeme, pozdĺž nakrájame asi na 5 plátkov, podľa veľkosti zemiaka. Snažíme
sa, aby tri stredné plátky mali rovnakú hrúbku (asi 1 cm) a každý približne 50
– 60 g. Všetky plátky dáme do hrnca s vodou a po zovretí povaríme asi 4 – 5
minút. Mali by byť mäkké, ale nesmú sa rozpadať (test vidličkou). Ihneď
scedíme.
- Medzitým v pohári
rozmiešame vajíčka, pridáme soľ, oregano, červenú papriku, mletú rascu a dobre
premiešame.
- Na menšej panvici
rovnomerne rozotrieme trošku kokosového oleja a vlejeme vajíčka, zakryjeme
pokrievkou, pokým sa nám nesformuje pekná omeleta. Omeletu na tanieri
rozkrojíme na 3 – 4 plátky.
- Uvarené plátky
zemiakov vložíme do teplej panvice. Jemne ich poprášime korením a chvíľku z
každej strany opečieme do chrumkava.
- Upečené zemiaky (3
stredné plátky, ostatné odložíme) položíme na tanier, na to rovnomerne
poskladáme všetky plátky omelety.
- Nakoniec ozdobíme
šalátom, plátkami paradajky, bazalkou a polejeme zopár kvapkami vínneho alebo
balzamikového octu. Vzniknú nám 3 chutné sendviče.
Nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín na webe Výživové tabuľky v kategórií „Hotové jedlá, polotovary a iné výrobky“ a v podkategrórií „Bezmäsité jedlá„. Alebo klikaj priamo sem: Batatový sendvič s vajíčkom a oblohou, Fitshaker.
Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš jedlo vložiť rovno do jedálnička!
Zdroj:
Fitshaker
Autor receptu: Nela Sullens
Fotograf: Vladimír Hulík