RECEPT – Avocado toast (chlieb s avokádom, makrelou a vajíčkom), #Surfkitchen.

RECEPT – Avocado toast (chlieb s avokádom, makrelou a vajíčkom), #Surfkitchen.
RECEPT – Avocado toast (chlieb s avokádom, makrelou a vajíčkom), #Surfkitchen.


Výborná inšpirácia na recept: Avocado toast (chlieb s avokádom, makrelou a vajíčkom) od #Surfkitchen.

Jedlo obsahuje alergény:

1.obilniny obsahujúce lepok,
3.vajcia a výrobky z nich,
4.ryby a výrobky z nich,
11.sezamové semená a výrobky z nich.

Jedlo si môžeš prispôsobiť tak, aby vyhovovalo tvojim zdravotným potrebám a neobsahovalo príslušný alergén.


Ingrediencie


Ingrediencie sú na 2 krajce chlebíka (626 gramov), odporúčané pre 2 porcie / osoby. Veľkosť 1 porcie je približne 313 gramov.

  • 2 krajce (70 g) kvalitného kváskového chleba,
  • 160 g filet z údenej makrely,
  • 2 ks vajcia (M),
  • 1 ks (140 g) zrelého avokáda,
  • 1 ČL (4,6 g) avokádového oleja,
  • 4 ks (60 g) cherry paradajok,
  • 40 g červenej kapusty,
  • 3 g sezamových čiernych semien,
  • sušené chipotle chilli,
  • 40 g mungo klíčkov,
  • strúčik cesnaku,
  • čerstvá bazalka,
  • kvalitná morská soľ,
  • čierne korenie.


Recept (príprava)


V prvom rade si uvaríme pošírované vajíčka, ale jednoduchším spôsobom:

  1. Do malej misky si vložíme potravinársku fóliu a jej vnútornú stranu potrieme avokádovým olejom.
  2. Do tejto misky s fóliou rozbijeme 1 vajíčko a zaviažeme.
  3. Zaviazané vajíčko dáme variť do vriacej vody na 4,5 minúty.
  4. Po uvarení vložíme do misky so studenou vodou a necháme tam vajíčko 5 minút odpočívať (stále vo fólii).

Tento istý postup opakujeme aj pri príprave druhého vajíčka na druhú porciu.

Zatiaľ pokračujeme v príprave chlebíka:

  1. Odkrojíme si 2 krajce, ktoré sú cca 2 cm široké (spolu 70 gramov).
  2. Opražíme ich na suchej panvici a potom vrchnú stranu potrieme cesnakom.
  3. Tento opražený chlieb si nachystáme na taniere, aby sa nám lepšie skladali veci na vrch.
  4. Avokádo si prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a polievkovou lyžicou vyberieme avokádo zo šupky tak, aby nám ostalo v jednom celku.
  5. Položíme ho plochou stranou na dosku na krájanie. Krájame cca 3 mm pásiky.
  6. Keď máme avokádo nakrájané, podsunieme si pod neho nožík a dlaňou potlačíme avokádo tak, aby sa nám spravil vejár. Potom ho prenesieme nožíkom na toast (chlieb).
  7. Avokádo si posypeme sezamovými semiačkami, posolíme a okoreníme.
  8. Potom si na neho natrháme menšie kúsky údenej makrely, plátky červenej kapusty, cherry paradajky a mungo klíčky.
  9. Z potravinovej fólie vyberieme pošírované vajíčko a položíme na vrch chlebíka.
  10. Vajíčko posolíme a jemne posypeme sušeným chipotle chilli.
  11. Ozdobíme bazalkovými listami a pokvapkáme avokádovým olejom.

Tento istý postup opakujeme aj pre druhý krajec chlebu.


Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš jedlo vložiť rovno do jedálnička!

Nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín na webe Výživové tabuľky v kategórií „Hotové jedlá, polotovary a iné výrobky“ a v podkategórií „Mäsité jedlá„.

Alebo klikaj priamo sem:


Tento recept nám poskytla šikovná kuchárka, ktorej krásne kulinárske výtvory môžeš sledovať na jej stránke #Surfkitchen.