Francúzske zemiaky si môžeš bezpochyby dopriať aj počas chudnutia. Tieto majú takmer 40 g bielkovín a chutia naozaj vynikajúco. Navyše sú úplne bezlepkové.
Jedlo obsahuje alergény:
- vajcia a výrobky z nich,
- mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy.
Ingrediencie na 4 porcie:
- 900 g zemiakov,
- 450 g údeného mäsa,
- 100 g strúhaného Eidamu,
- 3 vajcia,
- 220 ml mlieka,
- 100 g cibule,
- 20 g oleja / ghí / masti,
- soľ a čierne korenie.
Postup (recept):
- Zemiaky si uvaríme v šupke (môžeme aj deň dopredu). Údené si môžeme tiež ešte uvariť, ale nemusíme.
- 2 z 3 vajec si uvaríme na tvrdo (1 necháme surové) a po vychladnutí ich nakrájame na kocky.
- Cibuľu si nakrájame na drobné kocky.
- Uvarené a ošúpané zemiaky si cez sito nakrájame na kocky.
- Údené mäso si tiež pokrájame na kocky.
- Nakrájané zemiaky, údené a vajíčka dáme do pekáča a jemne pomiešame.
- Cibulu si osmažíme na tuku a pridáme do pekáče na zmes.
- V mlieku si rozmiešame nastrúhaný syr, 1 surové vajce, soľ a čierne korenie. Túto zmiešanú zmes vylejeme na zvyšok ingrediencií, ktoré máme už v pekáči a jemne ich spolu pomiešame.
- Pekáč vložíme do trúby na 160°C a pečieme približne hodinu.
Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš jedlo vložiť rovno do jedálnička!
Kalorické a nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín v kategórií „Hotové jedlá, polotovary a iné výrobky“ a v podkategórií „Mäsité jedlá“.
Alebo klikaj priamo sem:
Tento recept nám poskytla poradkyňa v oblasti redukčnej a zdravej stravy.