RECEPT – Zapekaný karfiol s kuracinou a hubami

Recept: Zapekaný karfiol s kuracinou a hubami
Recept: Zapekaný karfiol s kuracinou a hubami


Jedlo je vhodné aj pre ľudí s bezlepkovou diétou a pre tých, ktorí sa vyhýbajú sladidlám. Či už umelým alebo prírodným.
Z receptu uvaríš 3 porcie.

Obsahuje alergény:
7. mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy,
3. vajcia a výrobky z nich.

Čas prípravy je približne 40 minút.

Ingrediencie

1 karfiol (približne 600 gramov),
1 menšia cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
200 g mozzarelly,
200 g šampiňónov,
1 vajíčko,
50 ml paradajkového pyré,
1 PL olivového oleja,
200 g kuracích pŕs,
soľ a čierne korenie na dochutenie.

Recept (príprava)

  1. Cibuľu nakrájame a na panvici ju orestujeme. Keď začne chytať zlatistú farbu, pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú kuracinu. Posolíme, okoreníme a miešame 5 minút. Následne pridáme nakrájané šampiňóny a premiešame ďalších 3 – 5 minút, kým nezmäknú.
  2. V ďalšom hrnci uvaríme karfiol, aby zmäkol. Rozoberieme ho na malé ružičky.
  3. V zapekacej mise spolu zmiešame kuracinu so šampiňónmi, karfiolom, nastrúhaným syrom, pridáme paradajkové pyré a rozmiešané vajíčko. Posolíme a okoreníme.
  4. Zapekáme pri 200 °C približne 20 minút.


Nutričné hodnoty nájdeš na webe Výživových tabuliek – Zapekaný karfiol s kuracinou a hubami. Takže si ho môžeš vložiť aj do jedálnička!

Zdroj receptu: www.fitlavia.sk