RECEPT – Treska na masle s fitness tekvicovým prekvapením

RECEPT – Treska na masle s fitness tekvicovým prekvapením
RECEPT – Treska na masle s fitness tekvicovým prekvapením


Výborná, chutná a ešte aj zdravá inšpirácia napríklad na obed. Ako sme už písali v predošlých článkoch, ryby odporúčame konzumovať aspoň 1 – 2x za týždeň.

Ingrediencie sú pre 4 porcie pokrmu.

Čas prípravy:
90 minút

Obsahuje alergény
4. ryby a výrobky z nich,
7. mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy,
11. sezamové semená a výrobky z nich.

Vhodnosti
Bez sladidiel, Gluten free, Vhodné pri diéte pre nízky obsah soli/sodíka

Ingrediencie

Na rybu:

  • 500 g tmavej tresky (môžeme použiť aj inú rybu),
  • ½ citróna,
  • morská/himalájsku soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • pár plátkov kvalitného masla,
  • 1 cibuľa.

Na tekvicové prekvapenie:

  • 1 stredne veľká tekvica na pečenie (napr. tekvicu hokkaido, mimo sezóny cuketu / baklažán),
  • olivový olej (na potretie tekvice),
  • morská/himalájska soľ,
  • 1 biely cottage cheese 180g,
  • 100 g kozieho syra (príp. feta či balkánsky syr),
  • 1 avokádo – 200g,
  • šťavu z ½ citróna,
  • 3 lyžičky pomletých ľanových semienok,
  • 3 lyžičky sezamových semienok (mix biele aj tmavé),
  • 2 lyžičky konopnej vlákniny (prípadne jablčnej vlákniny alebo psylium).

Recept (príprava)

  1. Kúsky ryby umyjeme, posolíme, oko­reníme, pokvapkáme citrónom a položíme do maslom vymastenej zapekacej misy. Ak nemôžeme piecť na masle, jednoducho ho nahradíme olivovým olejom.
  2. Na vrch ryby opäť poukladáme plátky masla.
  3. Posypeme ju nadrobno nakrájanou cibuľkou a dáme do rúry zapiecť na 200 °C, cca na 30 minút. Zozačiatku pečieme prudko a dopekáme pozvoľna za častého podlieva­nia, aby rybie mäso zostalo šťavnaté. Počas pečenia rybu obraciame.
  4. Po upečení na rybu poukladáme plátky citróna a 2 minútky ešte dopekáme.
  5. Kým sa ryba pečie, môžeme sa pustiť do prípravy tekvice s prekvapením. Tekvicu si ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé 0,5 – 1cm.
  6. Poukladáme ich na plech vystretý papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom, jemne posolíme a dáme do rúry piecť na 180 °C na cca 20 minút.

Nutričné hodnoty nájdeš na webe v sekcii mäsitých hotových jedál alebo klikni priamo sem:


Zdroj:
Fitshaker