Jedlo je vhodné pre ľudí s bezlepkovou a bezlaktózovou diétou a pre tých, ktorí sa vyhýbajú sladidlám. Či už umelým alebo prírodným.
Z receptu uvaríš 2 porcie.
Obsahuje alergény:
4. ryby a výrobky z nich.
Čas prípravy je približne 20 minút.
Ryba:
200 g lososa,
štipka soli,
šťava z 1 citróna,
štipka korenia.
Šalát/Omáčka:
100 g quinoi,
1 malá cuketa (približne 300g),
1 strúčik cesnaku,
1 avokádo,
štipka soli,
100 ml vody.
Ryba:
Steak z lososa okoreníme, osolíme, pokvapkáme citrónom a opečieme na panvici.
Šalát/Omáčka:
1. Medzitým si uvaríme quinou podľa návodu.
2. Do hrnca so 100 ml vody dáme variť na kúsky narezanú cuketu a cesnak, následne varíme do mäkka.
3. Po dovarení pridáme avokádo a vymixujeme tyčovým mixérom.
4. Zmes vmiešame do quinoi. Na vrch naservírujeme lososa narezaného na malé kúsky.
Nakoniec môžeme ešte pokvapkať šťavou z citróna.
Nutričné hodnoty nájdeš na webe Výživových tabuliek – Quinoa šalát s lososom. Takže si ho môžeš vložiť aj do jedálnička!
Zdroj receptu: www.fitlavia.sk