Nápoje, ktoré ťa zohrejú

Nápoje, ktoré ťa zohrejú
Nápoje, ktoré ťa zohrejú

Spríjemni si Vianoce nápojmi, ktoré ťa zohrejú. Na každý horúci nápoj, ktorý tu nájdeš, máme vypočítané aj nutričné hodnoty. Link na ne je uvedený pri každom jednom recepte.

Nájdeš tu nápoje bez alkoholu, ale aj tie ktoré ho obsahujú.


Horúci javor

Ilustračná foto z pixabay.com

Ingrediencie sú pre 2 – 3 osoby:

  • 0,5 L vody,
  • 5 ČL (približne 120 g) javorového sirupu,
  • štipka škorice,
  • 10 – 15 klinčekov,
  • nakrájaný pomaranč alebo citrón.

Postup:

  1. Na dno hrnca nalejeme javorový sirup.
  2. Pridáme štipku škorice a klinčeky.
  3. Zmes zalejeme horúcou vodou.
  4. Nápoj dochutíme nakrájaným pomarančom alebo citrónom.

Nutričné hodnoty nájdeš v kategórií „nápoje“ a v podkategrórií „nealkoholické nápoje„. Alebo klikaj priamo sem: Horúci javor.

Pre lepší prehľad svojich kalórií a živín, si môžeš drink vložiť rovno do jedálnička!


Horúca broskyňa

Ilustračná foto z pixabay.com

Ingrediencie sú pre 4 osoby:

  • 0,3 l pomarančovej šťavy,
  • 0,7 l broskyňovej šťavy (z kompótu alebo kvalitného džúsu s dužinou),
  • 1 PL (približne 12 g) trstinového cukru,
  • 2 celé škorice,
  • 1 PL (približne 10 g) šťavy z limetky alebo z citróna,
  • 15 – 20 klinčekov.

Postup:

  1. V hrnci zmiešame broskyňovú a pomarančovú šťavu.
  2. Pridáme cukor, škoricu a klinčeky.
  3. Zmes privedieme do varu a varíme približne 10 minút.
  4. Pár minút po dovarí pridáme šťavu z limetky alebo citróna.

Nutričné hodnoty nájdeš v kategórií „nápoje“ a v podkategrórií „nealkoholické nápoje„. Alebo klikaj priamo sem: Horúca broskyňa.

Pre lepší prehľad svojich kalórií a živín, si môžeš nápoj vložiť rovno do jedálnička!


Pepermintová horúca čokoláda

Ilustračná foto z pixabay.com

Ingrediencie pre 4 osoby:

  • 360 ml smotany na šľahanie,
  • 360 ml mlieka,
  • cca ¼ (približne 50 g) šálky cukru,
  • štipka soli,
  • 170 g horkej čokolády,
  • 3 kvapky mätového oleja,
  • šľahačka a čokoládové hobliny na ozdobu.

Postup:

  1. V hrnci zmiešame smotanu, mlieko, cukor, soľ a zohrejme pri stredne nízkej teplote.
  2. Horkú čokoládu si nasekáme na drobné kúsky.
  3. Keď sa zo zmesi začne pariť, pridáme nasekanú horkú čokoládu a miešame kým sa nerozpustí.
  4. Pridáme olej mäty piepornej.
  5. Horúcu zmes nalejeme do hrnčekov a na vrch pridáme šľahačku, ktorú ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Nutričné hodnoty nájdeš v kategórií „nápoje“ a v podkategrórií „nealkoholické nápoje„. Alebo klikaj priamo sem: Pepermintová horúca čokoláda.

Pre lepší prehľad svojich kalórií a živín, si môžeš nápoj vložiť rovno do jedálnička!


Vianočný prosecco punč

Ilustračná foto z pixabay.com

Pozor – obsahuje alkohol.

Ingrediencie sú na 10 – 12 porcií:

  • 1 liter brusnicovej šťavy,
  • 350 ml šťavy z granátového jablka,
  • 250 ml pomarančovej šťavy,
  • šťava z 1 limetky,
  • 1 nakrájaná limetka (kolieska, plátky),
  • 2 nakrájané pomaranče (kolieska, plátky),
  • 50 g čerstvých alebo mrazených brusníc,
  • semená z granátového jablka,
  • ľad,
  • 1 fľaša prosecca,
  • 150 ml vodky,
  • zopár mätových lístkov.

Postup:

  1. Ak máte šťavy aj s dužinou, tak ich prelievajte do nádoby cez sitko. Prvú časť receptu je dobré robiť pár hodín dopredu.
  2. Čiže zmiešame vo veľkej nádobe brusnicovú šťavu, šťavu z granátového jablka, pomarančovú šťavu, šťavu z limentky, plátky pomaranča a limetky, semená granátového jablka, brusnice a necháme prikryté odstáť 2 – 3 hod v chladničke (aspoň je to vhodné pre lepšiu chuť).
  3. Tesne pred servírovaním pridáme do nádoby ľad (podľa preferencií), prosecco a vodku.
  4. Zmiešame a posypeme lístkami mäty.

Nutričné hodnoty nájdeš v kategórií „nápoje“ a v podkategrórií „alkoholické nápoje„. Alebo klikaj priamo sem: Vianočný prosecco punč.

Pre lepší prehľad svojich kalórií a živín, si môžeš punč vložiť rovno do jedálnička!


Čarovný vianočný nápoj

Ilustračná foto z pixabay.com

Pozor – obsahuje alkohol. Akékoľvek množstvo tohto nápoja budeš robiť, tak ho rob v pomere, ktorý je písaný v ingredienciách.

Ingrediencie:

  • 4 diely vaječného likéru,
  • 2 – 4 diely Baileys,
  • škorica na posypanie,
  • muškátový oriešok na posypanie.

Postup:

  1. Do väčšieho pohára zmiešaj vaječný likér a Baileys podľa chuti.
  2. Rovnomerne a jemne posyp škoricou a muškátovým orieškom.
  3. Podávaj hneď s ľadom alebo bez neho.

Nutričné hodnoty nájdeš v kategórií „nápoje“ a v podkategrórií „alkoholické nápoje„. Alebo klikaj priamo sem: Čarovný Vianočný nápoj.


Pre lepší prehľad svojich kalórií a živín, si môžeš drink vložiť rovno do jedálnička!



Zdroj titulného obrázka: Designed by macrovector / Freepik