Inšpirácia na Silvestrovské miešané nápoje

Inšpirácia na Silvestrovské miešané nápoje
Inšpirácia na Silvestrovské miešané nápoje

Koniec roka sa nám už blíži a väčšina z nás sa chystáme ho osláviť. Ak ešte nemáš vymyslený žiaden chutný miešaný nápoj, tak čítaj ďalej a inšpiruj sa.

Brusnicovo – vanilková mimóza

Čas prípravy je približne 5 minút.

Ingrediencie:

  • 45 ml vanilkovej vodky,
  • 45 ml brusnicového džúsu,
  • šumivé víno (šampanské alebo prosecco).

Voliteľné: čerstvé alebo mrazené brusnice, krúžok pomaranču, vanilkový lusk.

Postup:

V šejkri kombinuj vanilkovú vodku, brusnicový džús a ľad. Silne ním zatras a potom nalej do pohára na šampanské. Pohár doplň šumivým vínom. Podľa potreby môžeš ozdobiť voliteľnými ingredienciami.

Škoricový White Russian

Čas prípravy je približne 5 minút.

Ingrediencie:

Škoricový sirup:

  • 3 šálky vody,
  • 3 šálky kryštálového cukru,
  • 2 škorice.

Škoricový White Russian:

  • veľké kocky ľadu,
  • 4 diely Absolut vodky,
  • 3 diely kávovej tekutiny,
  • škoricový sirup,
  • 2 diely smotany/krému (napr. smotana do kávy).

Postup:

Škoricový sirup: zohrej vodu, cukor a tyčinky škorice na strednom stupni. Miešaj, kým sa cukor nerozpustí. Pre silnejšiu škoricovú chuť var túto zmes aspoň 5-10 minút tak, aby veľmi nevrela.

Škoricový White Russian: do každého pohára vlož kocku ľadu. Pridávaj prísady v poradí, ktorý je uvedený v ingredienciách (sirup + jednotlivé diely a na záver smotanu). Pred pridaním krému je potrebné jednotlivé ingrediencie v pohári premiešať a krém pridávať až na záver.

Kolibrík

Pozor pije sa dobre, takže je to zradné 🙂

Ingrediencie na 0,5 litra nápoja:

  • 100 ml Rumu,
  • 200 ml červeného vína,
  • 200 ml Coca-Cola.

Voliteľné: limetka

Postup:

Príprava je veľmi jednoduchá. Naleješ do jedného veľkého pohára alebo nádoby všetky ingrediencie. Nápoj môžeš ozdobiť kolieskom limetky.

Espresso pochúťka

Ingrediencie na 1 pohár:

  • 30 ml čerstvo pripraveného espressa,
  • 50 ml vodky,
  • 25 ml Baileys.

Postup:

  1. Pripravené espresso nalej do formičky na kocky ľadu a daj zamraziť.
  2. Do šejkra s ľadom nalej vodku a Baileys a miešaj asi 1 minútu.
  3. Potom zmes vylej do pohára a pridaj 4-5 kociek kávového ľadu.



Horúci mušt s Bourbon-om

Ingrediencie približne na 5 porcií:

  • 1 liter čerstvého jablkového muštu,
  • 1,5 ČL mletej škorice,
  • ¾ ČL mletého muškátového orecha,
  • ¾ ČL mletého zázvoru,
  • 200 ml Bourbon-u.

Postup:

  1. V hrnci zmiešaj jablkový mušt, škoricu, muškátový oriešok a zázvor. Celú zmes pomaly zohrievame na strednom stupni.
  2. Keď je už zmes horúca, nesmie vrieť, stiahni ju z tepla.
  3. Do tejto horúcej zmesi pridaj Bourbon.


Pozor: nápoje obsahujú alkohol. Pi s rozumom! Každopádne, kto chce môže si pripraviť nealko verziu podľa jeho vlastnej kreativity.