RECEPT – Cícerová nátierka s pohánkou a feniklom

Cícerová nátierka s pohánkou a feniklom
Cícerová nátierka s pohánkou a feniklom

Občas je na raňajky dobré vymeniť jogurt s vločkami za niečo iné. Skús si pripraviť túto chutnú cícerovú nátierku s pohánkou a feniklom.

Čas prípravy:
25 minút

Obsahuje alergény
11. sezamové semená a výrobky z nich

Vhodnosti:
bez sladidiel, gluten free, lactose free, nízkotučný, vegetarian, vhodné pri diéte pre nízky obsah soli/sodíka.

Ingrediencie

Ingrediencie sú na 8 porcií (približne 640 g), veľkosť jednej porcie je približne 80 g.

  • 250 g uvareného cíceru,
  • 100 g uvarenej pohánky,
  • 1 surový fenikel (ako obmenu môžeme použiť fenikel, podusený na cibuľke a olivovom oleji),
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • ½ červenej cibule,
  • 1 ½ lyžičky šťavy z citróna,
  • 1 lyžičku Mahá korenia alebo mletej rasce s štipku koriandra,
  • 2 lyžice tahini (kúpime v bio obchode),
  • 2 lyžice tekvicového oleja (olivového),
  • morská/himalájska soľ,
  • 1 lyžičku senovky gréckej (môžeme vynechať).

Recept (príprava)

  1. Najskôr zmixujeme uvarený cícer s pohánkou.
  2. Ak sa nám horšie mixuje, lebo je zmes tuhá, pokojne si pridajme trošku vody.
  3. Pridáme nadrobno pokrájaný surový fenikel, cibuľu, roztlačený cesnak a všetky ostatné ingrediencie a ko¬reniny.
  4. Všetko spolu dobre ešte raz zmixujeme.

TIP:
Podávať ju môžeme s rôznym pečivom, ale najlepšie s domácim kváskovým chlebíkom. Posypať ju môžeme semienkami podľa chuti, alebo tiež rôznymi druhmi klíčkov a zeleninovou prílohou.

Nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín na webe Výživové tabuľky v kategórií „Hotové jedlá, polotovary a iné výrobky“ a v podkategrórií „Nátierky, pomazánky, krémy (nie mliečne)„. Alebo klikaj priamo sem: Cícerová nátierka s pohánkou a feniklom, Fitshaker.

Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš nátierku vložiť rovno do jedálnička!

Zdroj:
Fitshaker