RECEPT – Sendvič zo špenátového cesta s olomouckými syrečkami a prosciuttom, Čistá hmota

Sendvič zo špenátového cesta s olomouckými syrečkami a prosciuttom
Sendvič zo špenátového cesta s olomouckými syrečkami a prosciuttom

Ide o veľmi jednoduché jedlo na ktoré ti postačí pár ingrediencií. Jednoduchosť však vôbec neubrala benefitom – vysoký obsah bielkovín, nízka kalorická hodnota, bezlepkové jedlo a v podstate si môžeš sendvič vyplniť čím len chceš.


Alergény:
3. vajcia a výrobky z nich,
7. mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy,


Ingrediencie

Ingrediencie sú približne na 480 g:

  • 260 g špenátových listov (ak použiješ mrazené, je potrebné ich vyžmýkať od prebytočnej vody),
  • 130 g vajec (cca 2-3 vajcia),
  • 100 olomouckých syrečkov,
  • 80 g prosciutto,
  • soľ a korenie.


Recept (príprava)

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C
  2. Špenát si umyjeme a vyžmýkame od prebytočnej vody.
  3. Pridáme vajcia, ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  4. Zmes dobre rozmixujeme (aby sa nám podrvil špenát) a vylejeme do formy na pečenie vystlanej papierom.
  5. Pečieme v rúre na 200°C, kým nie je cesto hotové, približne 20 – 25 minút.
  6. Cesto necháme vychladnúť a potom ho nakrájame.
  7. Naplníme ho olomouckými syrčekmi a prosciuttom.


Pre lepší prehľad svojich kalórií, si môžeš jedlo vložiť rovno do jedálnička!
Kalorické a nutričné hodnoty nájdeš v databáze potravín v kategórií
 „Hotové jedlá, polotovary a iné výrobky“ a v podkategórií „Mäsité jedlá“.
Alebo klikaj priamo sem:



Tento recept nám poskytol fitness tréner a poradca, ktorého môžeš kedykoľvek osloviť s pomocou pri cvičení, chudnutí alebo naberaní svalovej hmoty.